Trambulin Fesztivál

A Gangaray Dance Company komplex képzési és tehetségkutató programjának eredményeit demonstráló előadások az évad folyamán két alkalommal mutatkoztak be színházunkban. Az idén negyedszer megrendezett háromnapos Trambulin fesztivál rendhagyó módon két bemutatóval is jelentkezik.

A Trambulin képzési program elsődleges célja egy szakmailag elismert magyarországi és nemzetközi színvonal létrehozása. A felvételt nyert fiatal táncosok a képzés alatt a professzionális táncegyüttesek világába, a koreográfusok munkamódszereibe enged betekintést, ezzel bővítve szakmai felkészültségüket. A program legfőbb célkitűzése az iskolai és együttesi munka közötti űr betöltése: a pályájuk elején járó, még nem elég előadói tapasztalattal rendelkező táncosokat igyekszik felkészíteni a valósgra, lehetőséget adni szakmai fejlődésükre.

május 25. csütörtök, 19 óra
Foszlányok (40’)
Bemutató
Koreográfus: Hámor József

Egy láthatatlan, végtelenbe nyúló, sérülékeny szál köt össze bennünket. Bár összetartozunk, mégis külön egyéniségek vagyunk. Üres porhüvelyek, megtöltve végtelen számú lehetőséggel, gondolatok, hit, meggyőződés, emlékek és tapasztalatok összefüggéstelen foszlányaival. Lehetünk-e ezek nélkül önmagunk? Mihez kezdenénk e szál nélkül? Életünk nagy küldetése: keresünk, kötődünk, kitartunk. Ha a szívünk tiszta, a gondolataink őszinték, és együtt cselekszünk, képesek leszünk beteg világunkat meggyógyítani, és egy végtelen lehetőségekből álló univerzumot felépíteni.

Hámor József Harangozó Gyula- és Imre Zoltán-díjas táncművész, koreográfus. 2004-ben megalapította saját együttesét, a Gangaray Dance Companyt, aminek mai napig a művészeti vezetője, Trambulin programjának képzésvezetője.

május 26. péntek 19 óra
Frames (40’)
Koreográfus: Maday Tímea Kinga

Keretek. Keretek között élünk, keretek közé épült társadalmunk. Mi történne, ha ezeket a falakat másképpen, máshonnan megközelítve élnénk életünket?

Maday Tímea Kinga Fülöp Viktor-ösztöndíjas táncművész-koreográfus, a Gangaray Dance Company Trambulin programjának koreográfusa és képzésvezetője.

május 27. szombat 19 óra
Pszeudo (20’)
Bemutató
Koreográfus: Thury Zita

pszeudo: ál, hamis, hazug, a valóság látszatát keltő. Ez a hamisság meghatározó jelensége életünknek, azonban az már a mi döntésünk, hogy mindent elhiszünk-e, amit elénk tesznek, behódolunk, engedünk az illúzióknak, vagy sem.
Thury Zita 2015 óta a Trambulin tagja, a fesztiválon debütál első alkotásával.

Secret Vibe – Titkos rezgés (40’)
Koreográfus: Rónai Attila

„Manapság annyi hangulatváltozást tapasztalunk, hogy néha még mi sem tudjuk őket követni. Ebben az előadásban épp ezt szeretném hangsúlyozni: bármelyik pillanatban változhat a Vibe!”

Rónai Attila táncművész, jelenleg a Hofesh Shechter Company tagja. Koreográfusként a Secret Vibe az első önálló alkotása.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu
www.facebook.com/GangarayTrambulin