Menü Bezárás

Ziránó Színház – Mesebolt Bábszínház: Ágoston, avagy egér a felhők között

Kalandos történet egy repülő egérről… 

Ki ne álmodozott volna már a repülésről? Milyen lehet a felhők között suhanni? Nem könnyű ez a feladat, különösen akkor nem, ha az álmodozó illető egy kisegér. Egér a levegőben! Lehetséges ez egyáltalán? Ha valaki elég kitartó, és nem adja fel az álmait, akkor elrugaszkodhat a földtől, és megpillanthatja fentről a mi kicsi, de csodálatos világunkat. 

A bátor kisegér kalandjain sok humorral, szeretettel és bölcsességgel vezet végig a Mesebolt Bábszínház és a Ziránó Színház közös előadása. 

Játszók:Pfeifer Zsófia és Varga Péter Róbert 
Írta:Veres András (Blattner-díjas) 
Rendezte:Kovács Géza (Blattner-díjas) 
Tervezte és készítette:Grosschmid Erik (Blattner-díjas) 
Zenéjét szerezte:Szabó Balázs 

5 éves kortól ajánlott 

Videó ajánló a YouTube-on.   

„Családi bábszínház vagyunk; Hottón, egy zalai domb tetején élünk. Itt nevelgetjük gyermekeinket és bábjátékainkat, és nevelődünk gyermekeink és játékaink segítségével. Nagyvárosi nagy-bábszínházból indultunk el. Tanultunk és tanulunk „felsőfokon”, de bizton állíthatjuk, hogy a legkisebb helyeken játszva tanulunk a legtöbbet, a legapróbbaktól! Időről időre előkerülnek a nagy kérdések: Vajon a kakasok ébresztik a Napot vagy a Nap ébreszti a kakasokat? 

Miért is kell megzsírozni a szekerünk kerekét? Hogyan tudjuk kívül tartani a hamis ígéretekkel kopogtató, minket bekebelezni akaró farkasokat? Répaültetés helyett lehet-e gondtalanul szunyókálni egy fazék alatt? Engedjük-e, hogy egy ördög kioltsa a csillagokat? Válaszainkat szívesen megosztjuk Mindenkivel! 
Aki nem hiszi, járjon utánunk!” 

Grosschmid Erik részletgazdag, gigantikus könyvtárat idéző díszlete is az esti mesék kalandjait juttathatja eszünkbe. Ám míg ezek a kalandok Veres András bőbeszédű történetében a gyerekek számára pusztán egy klasszikus játékszabályok alapján működő alternatív világot vázolnak fel, addig a felnőttek érezhetik, hogy ezek az egymás idegein táncoló egérkék bizony ízig-vérig kelet-európai örökséget cipelnek a bőröndjeikben. 
(…) 
Falni a könyveket – nemcsak ahogyan a könyvtárba bekuckózó egerek rágcsálják a rég elfedett szövegeket, hanem ahogyan Ágoston igyekszik egyre tágabb ismereteket szerezni az őt körülvevő valóságról, hogy aztán ő maga is szárnyra kapjon – szól az előadás megénekelt üzenete.

Így repül a kelet-európai egérDézsi Fruzsina kritiája a Spirituszonline-on. 2019. november   

Az előadás elérhető április 2. 9 órától április 5. este 21 óráig. Kérjük a felvétel megtekintését legkésőbb április 5. 20 óráig kezdje el, hogy azt teljes terjedelmében meg tudja nézni.

www.ziranoszinhaz.hu 

dátum

2021. ápr. 02. - 05.
Expired!

időpont

09:00 - 21:00

További információ

Jegyvásárlás
kategóriák
Jegyvásárlás