Menü Bezárás

IN-PACT: Desdemonium

Alkotók és előadók: Kertész Mónika és Halász Gábor

Könnyebb feladni magunkat és mások alapvetései szerint élni életünket, vagy megéri küzdeni az identitásunkért? Vajon honnan tudjuk, hogy megtaláltuk azt és nem illúzióban ringatva éljük mindennapjainkat? Tényleg a saját értékrendszerünk szerint élünk, vagy nem is tudatosul bennünk, hogy mások életéhez alakítjuk a miénket?

Rendhagyó összetételű előadói duó, Kertész Mónika operaénekes és Halász Gábor táncos- koreográfus állt össze első interdiszciplináris előadásuk megalkotására, az IN-PACT társulat alapítóiként. Rossini Othello című operájából Desdemona karakterét ragadják ki, majd illesztik be a mai korba, mai felfogások közé. Desdemona kiszolgáltatott helyzetén keresztül mutatják be az identitásvesztés, és –nélküliség, az egymástól való függőség állapotát, annak érzelmi folyamatát. E karaktert elsősorban Othello feleségeként definiálják, személyiségét az őt körülvevő férfiak alakítják. Életét és sorsát is ők határozzák meg; ők emelik fel, vagy épp ők azok, akik kihúzzák a szőnyeget a lába alól. A darab ezúttal Desdemona szemszögéből és az előbb említett viszonyrendszer vizsgálatából épül fel.

A darab a Bethlen Téri Színház Ambíció pályázatának támogatásával kerül bemutatásra.

Az előadás 48 perces, szünet nélkül.
12 éves kortól ajánlott.

Előadók/Alkotók: Kertész Mónika, Halász Gábor
Hárfa: Goda Sára

Elektronikus zene: Halász Gábor
Zenei részletek: GioachinoRossini, Antonio Vivaldi és Francesco Gasparini

Külön köszönet: SÍN Kulturális Központ, Bakelit Multi Art Center

IN-PACT:
Az IN-PACT /Interdisciplinary Performing Arts Collective/ létrehozói, Kertész Mónika operaénekes és Halász Gábor táncművész-koreográfus, visszanyúlva a klasszikus kultúra gyökereihez, megteremtik az átjárást, összefonódást és fúziót az egymástól eltávolodott és jelen korunk előadóművészeti ágai között. Az IN-PACT azzal a céllal jött létre, hogy különböző műfajokat egyesítsen, melyek kiegészítik és támogatják egymást az előadói térben, hogy valami teljesen újat hozhassanak létre. Ezzel minél szélesebb érdeklődési körű közönséget szeretnének megérinteni. A produkciókban komoly-, kortárs és elektronikus zene, élő énekhang, beszédhang, tánc-, mozgás- és színházművészet, illetve digitális audiovizuális művészet jelenik meg. A művészek célja többek között saját korlátaik feloldása, a megszokott előadó-, és alkotóművészi közegből való kilépés és a különbözőségek közötti párbeszéd. Inspiratív és támogató szféra létrehozásával közösségi alkotási folyamat zajlik, címkék nélküli, és műfaji meghatározásokat kerülő produkciók létrehozására törekedve.

Színházpedagógia

Korosztály:
14 éven felüli középiskolások

Előfoglalkozás:
Az előadás megtekintése előtti napokban Kertész Mónika énekművész és Halász Gábor táncművész tart 45 perces ráhangoló foglalkozást a csoportoknak az iskolában. A foglalkozásra érdemes mozgást nem akadályozó, kényelmes ruhát ölteni.

Előadás utáni beszélgetés (opcionális):
Kötetlen beszélgetés az előadókkal közvetlenül az előadás után a színház kávézójában.

További információ

Jegyinformáció

jegy@bethlenszinhaz.hu
+36 1 999 0661