Menü Bezárás

Valcz® napok: Van feljebb / Az ördög – filmvetítés

Mikor:
2019. 09. 29. @ 18:00 – 20:00
2019-09-29T18:00:00+02:00
2019-09-29T20:00:00+02:00
Költség:
Ingyenes

VAN FEJLEBB

-filmbemutató-

Van feljebb az első filmrendezésem. Kisfilm. Vékes Csabi, életút-barátom (főiskolatárs, lakótárs, társíró, kolléga, főnök) a magyar színházi lehetőségekből kiábrándulva a filmre tette föl életét, és megcsinálta a Blue Duck Arts forgatókönyvíró műhelyt, aminek magam is tagja vagyok. Pályázunk, írunk, forgatunk. Kaptunk az államtól hatmilliót. Három hónap előkészítés, három forgatási nap és fél év utómunka. 83 ember munkája. 15 perc. Durva cucc ez a filmipar. Kedvet kaptam hozzá.

Főbb alkotótársak: Kőszegi Mária, Széles László, Koronczi Endre, Petrik Andris, Roskó Péter, Rubik Ernő Zoltán, Gotthárdi Balázs, Hammer Zsolt, Székeny Ági, Bíró Judit és még 70 ember.

AZ ÖRDÖG

-színházi előadás vetítése-

Punei Egyetem Lalit Kala Kendra 

BA2-BA3 növendékeinek vizsgaelőadása
BA2: Sanket Bagul, Reeshikesh Jadhav, Sharvari Pethkar, Mohini Gupte, Prathamesh Gurav, Pratik Halge, Swarali Dhiwar, Unmesh Dhore, Aishwariya Sangle, Gayatri Vishnu Warungase, Sumant Shinde
BA3: Tejas Kulkarni, Bhagyashree Pawar, Shablo Gaonkar, Sharawan Fondekar, Mahesh Khandare, Ashlesha Rokde, Pankaj Sidam, Gandharwa Walawalkar, Dhanashree Sathe, Vaishnavi Ghodke, Rajuli Wavhal, Shraddha Gaikwad

díszlet, jelmez, fordítás, zene, marketing: az osztály
osztályvezető tanár: Praveen Bhole Sir
vendégrendező: Valcz Péter

A Lecoq-iskolát megelőzően már részt vettem különböző workshopokon. Így keveredtem el a Madrid melletti Alcalába. A városka két dologról híres: itt született Cervantes, és innen indult 2004-ben az a vasút, amin az Al-Kaida robbantott. Most már 2008-at írunk, és én egy egyhetes commedia dell’arte workshopra érkezem. Itt találkoztam egy csodálatos kolumbiai maszkmesternővel meg egy indiai színész-pedagógussal. Az előbbinek nem volt hosszú távú következménye, az utóbbi viszont tíz évvel később meghívott Indiába rendezni. Praveen Bhole Sir azóta a Punei Egyetem színházi tanszékének lett a vezetője, és meghívásommal a végzős növedékeinek akart egy kis lecoqos-európai színházélményt nyújtani. Hát megkapták. Bemutattuk Molnár Ferenc Az ördög című darabjának indiai ősbemutatóját marathi nyelven. Ezt fogom felvételről levetíteni, meg mesélek is hozzá, meg ha már együtt vagyunk, főzök is valami indiait.

További információ:
www.peterval.cz
www.facebook.com/bethlenszinhaz
www.mannaprodukcio.hu
www.tunetegyuttes.hu

Jegy:
jegy@bethlenszinhaz.hu
06 1 999 0661