Menü Bezárás

[:hu]Útjaink… – A Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola előadása[:]

Mikor:
2015. 11. 20. @ 19:00 – 20:00
2015-11-20T19:00:00+01:00
2015-11-20T20:00:00+01:00
Hol:
Bethlen Téri Színház
Budapest
Bethlen Gábor tér 3
1071 Magyarország
Költség:
1800 Ft
Kontakt személy:
Bethlen Téri Színház
+36 1 342 71 63

[:hu]utjaink nyiregyhaza

A mozdulatok nagy tengerében minden változik, minden-mindennel összefügg, s a pillanat dönti el, hogy ki melyik útra lép. A Nyiregyházi Művészeti Szakközépiskola Táncművészeti Tagozatának növendékei már döntöttek, s megmutatják útjaikat az Útjainkban…

A klasszikus és modern táncokat felsorakoztató műsor mindenkinek segít az útkeresésben, s a szórakozásban.

A műsort a Kállai Kettős Néptáncfesztiválon különdíjjal jutalmazták.

A műsor koreográfusai, betanítói: Antal Dóra, Antal Roland, Csurák Ildikó, Neumman Ilona, Némethy Mária, Szakály Viktória, Szilágyiné Ujlaki Marianna, Szilágyi Zsolt mesterek és mesternők.
Ötletgazdák és a műsor rendezői: Antal Dóra, Antal Roland és Némethy Mária koreográfusok
Tagozatvezető: Szilágyi Zsolt koreográfus, mesterpedagógus

A tagozaton folyó 5 éves képzés alatt a közismereti és a szakmai képzés párhuzamosan folyik. A 13. évfolyam végén érettségi, valamint OKJ-s vizsgát tesznek a tanulók. Táncos végzettséggel az 13. évfolyam után a diákok elhelyezkedhetnek színházaknál, profi és amatőr együtteseknél táncosként, színházi táncosként, művészeti munkatársként, de sikeres felvételi után folytathatják tanulmányaikat a Magyar Táncművészeti Főiskola és a Budapest Kortárstánc Főiskola pedagógus, művész, ill. egyéb képzésén is. A tagozaton tanulható táncműfajok: néptánc, moderntánc.

Sissi Őszi Tánchét (SŐT7)
Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré a hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. Az idei fesztivál ismét a vidéki táncműhelyeket – kecskeméti, egri, miskolci, nyíregyházi, budakalászi – állítja fókuszba. Fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is, valamint díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu
www.muveszetinyh.hu

[:]