Menü Bezárás

Patak – bemutatkozó koncert

Mikor:
2019. 03. 02. @ 19:00 – 20:10
2019-03-02T19:00:00+01:00
2019-03-02T20:10:00+01:00

Forrástól a Tengerig

“Fodor Réka és Ölvedi Gábor a Patak letisztult, ősi szimbólumát és alapenergiáját választotta meghatározó jelképnek közös útjára, hiszen nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy zenéjükkel összekössék a Forrást a Tengerrel.

A két zenész között a leglényegesebb kapcsolat a közös anyanyelvük: a magyarországi és erdélyi népzene, a népdalok és néptánc, valamint az ütőhangszerek, hiszen mindketten ebből a világból érkeztek.

Ezt látták meg egymásban és határozták el, hogy olyan új megvilágításba helyezik az általuk ismert és szeretett, gyerekkoruk óta énekelt magyar népdalokat, ami visszavezet a magyarok ősibb világlátásába, amely elválaszthatatlan a doboktól és a transzélményektől, és összekötik a népdalok végtelenül gazdag szimbólumrendszerét a befelé figyeléssel, önvalónk, lelki közösségünk feltárásával.

Teszik ezt a legősibb és a legmodernebb eszközökkel, hiszen mindketten képzett énekesek, akik a különböző ősi énektechnikák széles tárházát használják zenei projektjeikben, és amelyből loop-rendszerek segítségével egész hang-városokat építenek fel.”

Zenélnek: Fodor Réka és Ölvedi Gábor

Jegyek online vásárolhatók, fizetés utalással lehetséges

További információ:
www.facebook.com/bethlenszinhaz
www.patakmusic.com