Menü Bezárás

Párbeszéd koncert

Mikor:
2017. 04. 18. @ 19:00 – 21:00
2017-04-18T19:00:00+02:00
2017-04-18T21:00:00+02:00
Hol:
Bethlen Téri Színház
Budapest
Bethlen Gábor tér 3
1071 Magyarország
Költség:
2000 ft
Kontakt személy:
Bethlen Téri Színház
+36 1 342 7163

Ágoston Béla – Szabó Dániel

A koncertsorozat harmadik előadása

Új, ezúttal zenei sorozat elindítására vállalkozott a Bethlen Téri Színház. Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható. Épp ezért a havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, de a felálláson kívül összeköti az esteket egy zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található. Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a felkért előadók között a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát.

Az áprilisi Párbeszéd résztvevői:
Ágoston Béla – szaxofonok, steel drum, ütőgardon, duda, brácsa
Szabó Dániel – cimbalom

Ágoston Béla zeneközelítő és Szabó Dániel cimbalomművész az elmúlt tíz évben nagyon sok közös zenei produkcióban vettek részt, melyeknek közös forrása általában a magyar népzene volt, végkifejlete pedig ennek a hagyománynak korunk különféle zenei törekvéseivel való szintézisének megteremtése. Gyakori vendégei voltak Kiss Ferenc Etnofon Zenei Társulásának, de együtt dolgoztak Szabó Enikő zenekaraiban is. Ágoston színházi zenéinek, rajzfilmzenéinek is visszatérő cimbalmosa Szabó Dániel. Ezekből kiemelkedik az egri és dunaújvárosi koprodukcióban készült táncszínházi darab, a Cigánybáró, melyet Topolánszki Tamás és Vári Bertalan koreográfusok jegyeznek.

Az I. Magyar-Kínai Zenekar és az Ágoston Küntett fellépései lettek állandó találkozási pontjaik, de Szabó Dániel volt a vendége az Ágoston vezette Zuboly zenekar tavalyi , A Magyar Népdal Napja gálaműsornak is Martonvásáron. Az Ágoston Küntett volt az egyik szereplője a Héttorony Fesztivál tavalyi eseményeinek is Sárospatakon.

Idén jelenik meg a Hunnia Records Online kiadásában az Ágoston Küntett koncert cd-je Folking címmel. Ez az első hanghordozó, mely nagyjából összefoglalja azt a közös zenei nyelvezetet, amit a Párbeszéd koncerten is igyekeznek majd megmutatni.

A koncertsorozat az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu