Menü Bezárás

Párbeszéd koncert – Tóth Ádám és Lipics Viola

Mikor:
2017. 11. 14. @ 19:00 – 20:30
2017-11-14T19:00:00+01:00
2017-11-14T20:30:00+01:00
Költség:
1000 Ft

A koncertsorozat hetedik előadása

Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható. A havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, de a felálláson kívül összeköti az esteket egy zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található. Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a felkért előadók között a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát.

Az novemberi koncert résztvevői: Tóth Ádám és Lipics Viola

Lipics Viola: „Négy évesen azt mondtam, hegedűs leszek. Így lett. Klasszikus diplomákat szereztem különböző egyetemeken, majd a népzene, később a könnyűzene felé fordultam. Nem ragaszkodom konvenciókhoz, szívesen kísérek táncegyüttest, vagy játszom popzenei színpadokon. A Köztársaság Bandája, a Punnany Massif zenekar világa az, amit sajátomnak vallok és tevékenykedem benne, de ugyanilyen szívesen tanítok gyerekeket, megmutatva nekik a zene sok-sok színét, lehetőségét.”

Tóth Ádám: „Hét évesen kezdtem el hegedülni, klasszikus- és népzenét párhuzamosan tanultam Salgótarjánban. Érettségi után az ELTE földrajz szakán szereztem diplomát, de a zenélést soha nem hagytam abba eközben sem. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója vagyok és a Bakator Zenekarban, valamint Pálházi Bence Bandájában hegedűseként muzsikálok. Zenei világomtól nem áll távol a népdalok feldolgozása sem, ezzel a Kiss Kata Zenekar hegedűseként ismerkedem.”

A koncertsorozat az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu