Menü Bezárás

Marica bábszínháza: NO, MEGÁLLJ CSAK KANCSIL!

Mikor:
2014. 04. 13. @ 08:00 – 09:00
2014-04-13T08:00:00+00:00
2014-04-13T09:00:00+00:00

No, megállj csak, Kancsil!Marica babszinhazaMarica bábszínháza limonádéval és mesekeksszel

Mese újrafelhasznált anyagokból

BEMUTATÓ

A tárgyak és újrafelhasznált anyagokból megszülető, indonéz állatmeséket feldolgozó előadásban életre kelő állatok népesítik be a színpadot, hogy a zene és a fantázia segítségével közösséget teremtsenek.

Ej,ej ez a Kancsil! Hát miféle állat ez? Egy  szeretni való indonéz állat. Se nem nagy se nem erős, de okos, ravasz és igencsak bátor! Ízig-vérig igazi hős, egy fura kis egérszarvas, aki alig nagyobb egy cipősdoboznál. Úszik, mászik, énekel, egyszer rászedi, másszor megmenti az erdő állatait, és mégis, igazi közösségi lény.

Az újrahasznosított anyagokból és tárgyakból készült, indonéz állatmeséket feldolgozó előadás célja a környezettudatosság és a kollektív felelősségérzet felébresztése a gyermekekben. Az indonéz fabulák konfliktusai éppen olyan hétköznapi konfliktusok, mint azok a tárgyak és anyagok, amiket az alkotók használtak. A kreativitással és humorral fűszerezett történetek különleges látványvilágából bomlanak ki az archaikus mesék örökérvényűségei, korszerű képi nyelven óriásbábokkal, különleges maszkokkal és kortárs zenével aktualizálja a mai életünk problémáit.

“…aztán a kis csalafinta Kancsil egy szép nap vállára akasztotta a zsákját és….  ”

Szereplők: Tárnok Marica és Sz. Nagy Mária – a Két Marik

Zene: Philipp György

Koreográfia: Gergye Krisztián

Jelmez: Béres Móni

Tárnok Marica bábművész színészként kezdte pályafutását. Tagja volt a Független Színpadnak, a Gergye Krisztián társulatnak, játszott a tatabányai Jászai Mari Színházban, a Budapest Bábszínházban és számos független kortárs társulattal is dolgozott. Drámapedagógiai és múzeumpedagógiai programokat, dráma- és bábjáték foglalkozásokat vezet. A Bethlen Téri Színházban már találkozhatott vele a közönség, mint kortárs táncos, színész, bábművész, rendező, tartott foglalkoztatót, kézműves foglalkozást, színházi „kulisszajárást”. A MARICA BÁBSZÍNHÁZA kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt szóló vasárnapi programsorozat, melyben minden alkalommal más-más téma köré épül fel a kétórás interaktív program. Jegyet csak akkor kell váltanod, ha már betöltötted a hármat. És ha ez nem lenne elég, minden jegy mellé jár egy pohár limonádé és mesekeksz tízóraira.

Ajánlott korosztály: 4 éves kortól

További információ:

BETHLEN TÉRI SZÍNHÁZ

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

+36 1 342 71 63

+36 30 456 3885

info@bethlenszinhaz.hu

www.bethlenszinhaz.hu

www.maricaprodukcio.com