Menü Bezárás

IKF – Ifjú Koreográfusok Fóruma: Kerengő

Mikor:
2017. január 14. @ 19:00 – 20:00
2017-01-14T19:00:00+01:00
2017-01-14T20:00:00+01:00
Hol:
Bethlen Téri Színház
Budapest
Bethlen Gábor tér 3
1071 Magyarország
Költség:
1200 ft
Kontakt személy:
Bethlen Téri Színház
+36 1 342 7163

A Közép-Európa Táncszínház előadása

Az Ifjú Koreográfusok Fóruma programsorozat demonstrációja

Bemutató

Az Ifjú Koreográfusok Fóruma pályázat eredményeként az idei évadban is három fiatal alkotó kapott bemutatkozási lehetőséget. A program részeként a KET a koreográfusok rendelkezésére bocsátja táncosait és próbatermet biztosít, ahol egy héten keresztül kísérletezhetnek.

„A Kerengő koncepcióját Samuel Beckett szöveg nélküli darabjai inspirálták.
Bizonyos mozgásképleteken és mintákon keresztül hogyan lehet azok minimalizált variációit adott személyekre alkalmazni. Az ismétlés, a szerkesztettség és a tömeg mozgatása egyszerre jelenik meg, mint feladat, s ezek gyakorlati megvalósítása és új struktúrák létrehozása a cél.

A repetitív folyamatokat korábbi munkáimban is alkalmaztam és nagyon érdekel, hogy több szereplővel milyen viszonyokat lehet kidolgozni. A mozgásképletek rendszerelvűségét megtartva egyre diverzebb mozgásnyelvet keresek a táncosokkal, mely a végső prezentációban a teljesen letisztult, hétköznapi mozdulatokat a tánc műfajáig járja át.” (Simkó Beatrix)

Előadók: a KET táncművészei
Látvány: Dömölky Dániel
Mentor koreográfus: Kun Attila
Koreográfus: Simkó Beatrix

Simkó Beatrix táncművész, koreográfus, médiaművész.
Tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen folytatta, média design szakon szerzett diplomát. Egyéni alkotásai mellet hét éve dolgozik együtt a Duda Éva Társulattal. 2014-ben Fülöp Viktor ösztöndíjban részesült, 2015-ben a berlini Theatertreffen színházi szemle nemzetközi programjának ösztöndíjasa volt. Budapesti munkái mellett gyakran dolgozik nemzetközi koprodukciókban, az elmúlt években Berlinben, Bécsben, Grazban és Bernben.
A Peng!Palast svájci kollektívával turnézik Bye Bye Babel c. előadásukkal, illetve nemrég a müncheni Rodeo Fesztiválon szerepelt a get to know Kassandra darabbal.
Jelenleg saját kortárs táncelőadását Grecsó Zoltánnal közösen a Vígszínház Házi Színpadának repertoárján játssza, #Orfeusz #Eurüdikécímmel.

A Közép-Európa Táncszínház Magyarország elsőként alakult táncszínháza. 2013-tól a társulat művészeti vezetője Kun Attila, aki nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a tánc minél szélesebb körben megszólítsa az embereket. A gyerekeknek, diákoknak szóló előadások mellett mozgásórák és hétvégi kurzusok, illetve táncismereti előadások várják a fiatalokat.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.facebook.hu/bethlenszinhaz

www.bethlenszinhaz.hu
www.facebook.com/kozepeuropa
www.cedt.hu