Idegen – Nagyvárad Táncegyüttes

Mikor:
2020. 03. 10. @ 19:00 – 20:10
2020-03-10T19:00:00+01:00
2020-03-10T20:10:00+01:00
Költség:
2500 Ft

– táncszínházi passiójáték Jorge Luis Borges Márk evangéliuma című novellája alapján –

Jorge Luise Borges: Márk evangéliuma című novellája kitűnően mutatja be az emberi butaság, illetve (hitbeli) befolyásolhatóság mélységeit és magasságait. A történet krisztusi korban lévő főszereplője egy csonka család életébe kapcsolódik be. Maga az alapmű megmutatja, milyen hatalmas lehet a szakadék az egyén és a közösség között értelmi és érzelmi szinten egyaránt. Szól a valóság és a képzelt világ párhuzamáról, a vak hitről, arról hogy hogyan válhat egy mester a tanítványai áldozatává…

Az előadás a szent és a profán ellentétén keresztül világít rá azokra a jellemváltozásokra, ami a hiten, befolyásolhatóságon, áldozathozatalon keresztül történhet meg az emberekben.

Előadók: Brugós Sándor Csaba, Györfi Csaba, Kacsó Bálint, Tőkés Imola
Zenekar: Bartalis Botond, Fleisz Richárd, Székely Boglárka, Székely István, Szukits Éva, Veres Lóránt m.v.
Zeneszerző: Boros Csaba
Díszlet-, jelmeztervező: Cristina Breteanu
Koreográfus asszisztens: Kerekes Dalma
Rendező-koreográfus: Györfi Csaba

Az előadás hossza 70 perc.

12 éven felülieknek ajánlott.

A Nagyvárad Táncegyüttes 2002 februárjában alakult meg a Nagyváradi Állami Filharmónia folklór szakának magyar tagozataként, ma már a nagyváradi Szigligeti Színház egyik társulataként működik. A Nagyvárad Táncegyüttes a Szigligeti Színház és a térség legfiatalabb művészeti intézménye, amely a régióban egyedülálló módon a tánc- és mozgásművészetek meghonosítására törekszik. A műhelymunkát előtérbe helyezve, a magyar hagyományos tánc- és zenekultúrát feldolgozó alkotások mellett az utóbbi időben bátran fordultak a kortárs táncművészet kiemelkedő alkotóihoz, hogy gyarapítsák tudásukat és lehetőségeiket. E két nyomvonal mentén haladva születnek előadásaik, úgy, hogy azok a kortárs színházi szellemnek megfelelően hordozzák üzeneteiket a ma emberének.

További információ:
www.facebook.com/bethlenszinhaz
www.nte.szigligeti.ro

Jegyek: 
+36 1 999 0661
jegy@bethlenszinhaz.hu

Comments are currently closed.