Fókuszban a koreográfusok – Fitos Dezső

Mikor:
2018. 03. 01. @ 19:00 – 20:30
2018-03-01T19:00:00+01:00
2018-03-01T20:30:00+01:00
Költség:
1600 Ft

a Hagyományok Háza szervezésében

A Hagyományok Háza és a Bethlen Téri Színház új koncepcióval folytatja a 2014-ben életre hívott előadás-sorozatot, amely ezúttal a színpadi néptáncművészet egy-egy mai kiemelkedő koreográfiáját és alkotóját állítja fókuszpontba.

A művek bemutatása után egy felkért szakértő beszélget az alkotóval, elemzi a műveket, utalva az előzményekre, tánctörténeti párhuzamokra, ihlető forrásokra, természetesen a közönséget is bevonva. A sorozat által reményeink szerint alkalom nyílik megismerni a színpad törvényeit, a színpadi néptáncművészet szerves fejlődését, a törvényszerű hasonlóságokat és különbségeket, a jelen korunk diktálta új kérdéseket és az arra adott aktuális válaszokat.

Műsor

Pisztráng
a Fitos Dezső Társulat előadása

“Az élet itt piaczi zajtól mentes,
A fában nyelvet, könyvet a patakban,
A kőben szót, s mindenben jót talál.”
Shakespeare

Ilyen helyen él a pisztráng, mely legendás erőfeszítéssel, az árral szemben úszva visszatér a tiszta forráshoz, a tradicionális ívó helyre, ahol ő is meglátta a napvilágot.
A természet mindenki számára rejteget gazdag kincstárában gyöngyöket, de kéretlenül nem nyújtja, magunknak kell azokat fáradságos úton felkeresnünk.

A Fitos Dezső Társulat hitvallása kezdetektől fogva: a tiszta forráshoz visszatérve kortárs módon interpretálni néphagyományunk egyik legszínesebb és leggazdagabb tárházát, az autentikus néptáncot.

Díszlet és jelmeztervező: Bobor Ágnes
Zeneszerző: Lakatos Róbert
Zenei szerkesztő: Nyitrai Tamás
Zenei közreműködő: Bazseva zenekar, Hegedűs Máté és Mihó Attila
Dramaturg: Kocsis Rozi

Koreográfus-rendező:Fitos Dezső

Az előadás után Fuchs Lívia beszélget az alkotóval.

Jegyvásárlás:
Online: hagyomanyokhaza.hu, bethlenszinhaz.hu, jegy.hu.
Személyesen az ismert jegyirodákban, a Hagyományok Háza jegypénztárában és a Bethlen Téri Színházban pénztári nyitvatartási időben, valamint az előadást megelőző egy órában.
www.bethlenszinhaz.hu
www.hagyomanyokhaza.hu

Comments are currently closed.