Menü Bezárás

Ferenczi György és Csoóri Sándor Sündi Párbeszéd koncertje

Mikor:
2019. 05. 06. @ 19:00 – 20:00
2019-05-06T19:00:00+02:00
2019-05-06T20:00:00+02:00
Költség:
3500 Ft

– szájharmonika és brácsa, avagy a rock ‘n’ roll és a blues találkozása a magyar népzenével –

Majdnem pontosan egy évvel az első Párbeszéd-koncertjük után Ferenczi György és Csoóri Sándor Sündi ismét zenei párbeszédbe kezd a Bethlen Téri Színház színpadán.

„A zenélés során átélt élmények meghatározóak számomra. Legfőképp a kíséreti szerepben mozgok otthonosan. Szék “városában” ezt a szerepet segítségnek hívták. Alapvetően tehát ez a mozgatórugó. Népzenész vagyok, de amit játszom, azt magyar világi népzenének hívom. Különleges koncert lesz ez Gyurival. Már a próbák is jók lesznek.” (Csoóri Sándor Sündi)

„Körülbelül egyszerre kezdtem bluest játszani, és táncházba járni. Táncolni és autentikus népzenét játszani nem tudok, de úgy összeolvadt a két kultúra bennem, hogy tudok bluest játszani magyarul…
Nagyon várom a koncertet, mert öt éve magyar építésű mesterhangszeren muzsikálok, és ezen már muzsikálhatok népi dallamokat.
Csoóri Sanyi az egyik nagy kedvenc brácsásom; ő nyerte az általam sosem megalapított “éjszakai vándorbrácsa” díjat. És egyébként is, sok átbeszélgetett éjszaka van mögöttünk.” (Ferenczi György)

Párbeszéd koncert – zene határok nélkül
A koncertek két, különböző zenei világból érkező előadó párbeszédére épülnek; a beszélgetést ugyan összeköti egy zenei motívum Halmos Béla széki gyűjtéséből, mégsem csak népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a zeneművészet majd’ minden ága képviselteti magát a népzenétől a jazz és soul műfaján át a világzenéig. A koncert a 2017-ben elkezdett, majd 2018 tavaszán folytatódó Párbeszéd koncertsorozat része.
A koncert az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.