Fekete zaj – Miskolci Nemzeti Színház – Miskolci Balett

Mikor:
2018. 11. 18. @ 19:00 – 20:05
2018-11-18T19:00:00+01:00
2018-11-18T20:05:00+01:00
Költség:
2000

a Miskolci Nemzeti Színház – Miskolci Balett előadása

A SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét) programja

A Fekete zaj a mindannyiunkban meglévő őserőt, a rítust jelenti, azt, ahogy a világunk megtalálja a kapcsolatot a kozmosszal. A Fekete zaj érzelmek csatájáról szól, bár kétségtelen, hogy találunk benne roma-magyar ellentét is, de nem kell aktuál-társadalompolitikai hátteret adni mindehhez. A feloldás ugyanis lehetetlen. A kisebbséggel kapcsolatos problémák mindig nagyobb problémákból fakadnak, olyan emberekről van szó, akik munkanélküliek, akiknek nélkülözniük kell, akiknek nehéz az életük, akik nem képesek a problémáikkal szembesülni, hanem muszáj – ellenségeket keresnek maguknak. Ezt mutatja az a történet, melyet egy újságcikkben írtak meg: hárman elmennek a diszkóba, és megölnek egy roma embert – ez a realitás, ami egyben szürreális is. Olyan emberekről van szó, akik sem egymással, sem a világgal nem tudnak szót érteni.

A táncdráma Ditzendy Attila novellája alapján készült, témája, a romákkal szembeni erős diszkrimináció éppoly aktuális ma is, mint a bemutató időpontjában. Az előadás erőssége a társadalmi problémák bemutatása, erősen folklorisztikus jellege miatt széles közönségréteget szólít meg.

Táncolják: Bolla Dániel, Dávid Patrik, Dragos Dániel, Szűcs Boglárka, Mohai Cintia, Szegedi Dezső

Díszlet, jelmez: Zeke Edit
Zene: Szegedi Dezső, montázs
Világítás: Dragos Dániel
Asszisztens: Fűzi Attila
Rendező: Novák Péter
Koreográfus: Kozma Attila

Az előadás időtartama 65 perc

English-friendly performance

A Miskolci Nemzeti Színház Tánctagozatából 2013. április 28-án, a tánc világnapjának előestéjén alakult meg a Miskolci Balett. Klasszikus és kortárstánc táncszínházi produkciókat hoznak létre Kozma Attila művészeti vezető szakmai irányításával. Saját bemutatóival a Miskolci Balett igyekszik szerves részét képezni Miskolc kulturális életének.

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – miskolci, egri, fóti, kecskeméti – állítja fókuszba. Fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is, valamint díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes. A rendezvénysorozatot a Gyergyószentmiklósról – Erzsébetváros egyik testvérvárosából – érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
www.facebook.hu/bethlenszinhaz
www.facebook.com/miskolcibalett
www.mnsz.hu

Comments are currently closed.