DART Társulat: A két Lotti – Zsidó Művészeti Napok

Mikor:
2019. 05. 26. @ 15:00 – 15:45
2019-05-26T15:00:00+02:00
2019-05-26T15:45:00+02:00
Költség:
1600 Ft
Kontakt személy:
Zsidó Művészeti Napok

– Bemutató – 

Két, egymásról mit sem tudó ikerlány véletlen találkozása egy nyári táborban – így kezdődik Lotti és Lusie története. A két lány, miután rájönnek, hogy a hasonlóságuk nem a véletlen műve, mindent megtesznek azért, hogy újra összehozzák a családot.
A népszerű történetet táncban mesélik el egy kortárs amerikai szerző zenei montázsára a Dart Társulat tagjai. A családi összetartozás, a testvéri szeretet, a féltékenység és a megbocsátás mind központi témái az általános iskolásoknak készülő produkciónak.
Eric Kästner születésének 120. évfordulóját ünnepelve készül a híres ifjúsági regény táncelőadás változata.

Táncművészek:
Bujdosó Anna: Luise Palfy
Hannah Eden: Lotte Körner
Monica Nemesio Garcia: Luiselotte Körner (lányok anyja, újságíró)
Kiss Tamás: Ludwig Palfy (lányok apja, zeneszerző és karmester)
Koreográfus: Varga Kinga  

DART – korábbi nevén DanceArt – egy folyamatosan alkotó kortárs táncegyüttes, amit 2013- ban Varga Kinga hívott életre. Tagjainak célja, hogy szerteágazó hazai és nemzetközi alkotókkal fenntartott jó szakmai kapcsolataik segítségével, olyan új formátumú produkciókat hozzanak létre, melyek a magyar és külföldi táncélet alkotói és nézői számára is egyaránt szórakoztatóak, aktuálisak és figyelemfelkeltőek. A társulat az elmúlt időben nagy figyelmet kapott, hiszen rettentő gyorsan nőtte ki magát, belföldön és külföldön egyaránt. Nemzetközi összetétele, és az innovatív technológiák melletti elköteleződése teszi egyedülállóvá a társulatot. 

Zsidó Művészeti Napok egy multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak. A színház, a komoly-, és könnyűzene, az irodalom, a film, a tánc, amely műfajok mindegyike hangsúlyos a programsorozatban, a sokféleséget, az alkotók pedig a nyitott, és kreatív szellemiséget képviselik a produkcióikban. A minőségre garancia a mindenkor felkért művészek névsora. A rendezvénysorozat a zsidó kultúra sokszínűségét változatos művészeti produkciókkal, több belvárosi helyszínen mutatja be az érdeklődő közönségnek. Az ismert kulturális terek, koncerttermek, színházak, és mozik mellett a lazább atmoszférájú, erzsébetvárosi kulturális, gasztronómiai és szórakoztató terekben is különleges programok várják a látogatókat.

További információ:
www.zsidomuveszetinapok.hu

Comments are currently closed.