Menü Bezárás

Blaskó Borbála: Hesszelők

Mikor:
2020. 03. 19. @ 19:00 – 20:10
2020-03-19T19:00:00+01:00
2020-03-19T20:10:00+01:00
Költség:
2500 Ft

Caryl Churchill Az iglic című drámája nyomán írta Cseh Dávid

“S a tündéri Tinderlény,
nagyhatalmú vérboszorka, Hexe,
lesi, a sütőbe melegszel-e,
kisbabám, cipőnyi cipóka
csak a koraszülöttje,
és kíván, s ágról lógó anyukáknak
húzza a strigulákat:
kivan a tíz, húsz, akkor majd ő is kilesz,
de a következő ki lesz?”

2020 tavaszán Blaskó Borbála koreográfus-rendező új fizikai színházi produkciót hoz létre Caryl Churchill Az iglic című drámája nyomán. A Cseh Dávid dramaturg által írt adaptáció címe (Hesszelők) “figyelőket”, “leskelődöket” jelent magyarul, és egyben szójáték a német “Hexe”, azaz “boszorkány” szóval is. Blaskó nyers és groteszk értelmezése egyben gondolatmenet a jó és a rossz természetéről és arról, hogy cselekedeteinket gyakran olyan vágyaink és elfojtásaink hajtják, amelyekről nem is tudunk. A darab középpontjában álló Iglic valójában tudatalatti vágyaink megtestesülése, aki bár teljesíti minden kívánságunkat, nagy árat kér cserébe. Amikor pedig két barátnő, Lily és Josie kerül a bűvkörébe, mindent megtesz, hogy megszerezze előbbi hamarosan születendő gyermekét.

A produkció ezekre a fő témákra koncentrál, és a három főszerepet Simkó Katalin, Stork Natasa és Sipos Vera táncolják. A darabban felbukkanó mitikus lényeket, mesebeli szörnyeket és rémalakokat pedig a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium diákjai alakítják majd. Az előadást nem hagyományos hangszereken játszott élőzene kíséri, amelyet Pallagi Ákos szerez és ad elő. Sipos Orsolya tervezi a produkcióban használt maszkokat, míg a díszletért Lokodi Aletta, a jelmezekért pedig Fekete Mónika felel. A Hesszelők szürreális és abszurd látványvilágának létrehozásában pedig a résztvevő diákok is segítenek..

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett és támogatott Staféta program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma további támogatásával kiegészülve valósult meg.

Játsszák: Simkó Katalin, Stork Natasa, Sipos Vera
valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium diákjai

Díszlet: Lokodi Aletta
Jelmez: Fekete Mónika
Maszkok: Sipos Orsolya
Zene: Pallagi Ákos
Dramaturg: Cseh Dávid
Rendezőasszisztens: Könczei Villő
Produkciós menedzser: Juhász Károly
Koreográfus-rendező: Blaskó Borbála

Támogatók: Staféta Program, Budapest Főváros Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, FÜGE Produkció, NKA, MMA-MMKI, Bethlen Téri Színház, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Műhely Alapítvány, Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium, L1 Egyesület, Scallabouche Theatre Company

Az előadás hossza 70 perc.
16 éven felülieknek ajánlott.

További információ:
www.facebook.com/bethlenszinhaz
www.bethlenszinhaz.hu

Jegyek:
+36 1 999 0661
jegy@bethlenszinhaz.hu