Menü Bezárás

Blaskó Borbála: Csajka – Nemes Nagy Ágnes Színészképzés hallgatói

Mikor:
2019. 04. 06. @ 19:00 – 20:20
2019-04-06T19:00:00+02:00
2019-04-06T20:20:00+02:00
Költség:
3000 Ft

Csehov Sirály című színművének alapján

 „Csajka címmel egy olyan táncszínházi produkció kerül a nyilvánosság elé, amely Csehov Sirály című színművéből inspirálódott. A prózai részeket mozgásszínházi elemekkel kívánom vegyíteni, ezáltal erősítve a klasszikus csehovi mű alapmotívumait, és a karakterek közötti viszonyrendszerek bonyolultságát. Ezzel az alkotással célom elsősorban megtalálni és kiemelni az eredeti műből erőteljesen kiolvasható írói szándék érzékenységét, mindezt megpróbálom személyes érzetekkel és gondolatokkal ötvözve a tánc nyelvén is érzékelhetővé, és érthetővé tenni a néző számára. Saját olvasói intuícióimat a mozdulatok erejével szeretném megjeleníteni, és az eleve elrendeltetett, majd’ mindegyiküket kárhozatra ítélő, egyéni sorsukat markánsan ábrázoló klasszikus csehovi mondanivalóból egy kifejezetten érzékeny és lírai hangulati világot teremteni.” (Blaskó Borbála)

Csajka, magyarul sirály. Általános érvényű, a világban felmerülő problémaköröket ecsetelő alkotás megoldatlan és megoldhatatlan gondokkal, kérdésekkel, kézzelfogható válaszok nélkül. Eldöntetlen irányokkal, antagonisztikus nézetekkel, megfejthetetlen viszonyrendszerekkel, több szálon futó kapcsolatokkal. Szeretet nélküli szeretetéhséggel.

„…az előadás szinte mondatról mondatra halad (…) néhányat kimondva, néhányat átírva, a legtöbbet azonban fizikai akciókkal kifejezve. (…) (s ezek, valamint) a tárgyhasználat képzettársításai, illetve a vizuális hatások nemcsak újfajta színházi élményt jelentenek, hanem újfajta Sirály értelmezést is, a kettő együtt pedig egy felejthetetlen színházi élményt.”
(Zuti Krisztián)

Előadják: a Nemes Nagy Ágnes Színészképzés hallgatói
Jelmez: Katics Veronika, Simon Ferenc István
Zene: Varga Zsolt
Dramaturg: Juhász Károly
Rendező-koreográfus: Blaskó Borbála
Az eredeti mű szövegét átdolgozta: Sztojka Sebestyén

Az előadásban megjelenik Kadosa Kiss József Zongorista című alkotása.

Az előadás hossza 80 perc.
16 éven felülieknek ajánlott.

További információ:
www.facebook.com/bethlenszinhaz

Jegyek:
www.bethlenszinhaz.jegy.hu
jegy@bethlenszinhaz.hu
+36 1 700 1433