Menü Bezárás

Blablabla – Székesfehérvári Balett Színház

Mikor:
2019. 11. 17. @ 19:00 – 19:50
2019-11-17T19:00:00+01:00
2019-11-17T19:50:00+01:00
Költség:
2000 Ft

A Székesfehérvári Balett Színház előadása

A SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét) programja

A testek nem beszélnek mellé

Bolero: Ravel zenéje vörösen izzik és lüktető vulkánként tör felszínre. A Bolero nagy ívű, zenei „orgazmus”, amely egyre hevülő tempóval és dinamikával, lüktetve éri el tetőfokát.
A balett francia címe: Rouge. Azaz vörös. Vörös rúzs.  A nőiség egyik szimbóluma. Libidó, vér, Nő és Férfi, élet és halál …
A zene elementáris megnyilvánulása ez a balett.
A láthatatlan válik láthatóvá.

Blablabla: A Blablabla egy táncnovella. Irodalmi hasonlattal élve egyfajta örkényi egyperces; olyan görbe tükör, amely megmutatja korunk emberének kommunikációs zavarait.
A humorba csomagolt, ámde elgondolkodtató táncmű lényegében egy szatirikus kortárs balett.
Nevessünk magunkon! Szórakozzunk a problémáinkon, a viszonyaink bonyolultságán! És végül egyszerűsítsük le őket.

Eltűnőben (részlet): A költői hangvételű táncmű az emberi kapcsolatok törékenységéről, sérülékenységéről szól.

Táncolják: Cristina Porres Mormeneo, Dusana Heraková, Nina Maycas Tarela, Fernando Gabriel Luis Luis, Barna Krisztián, Davíd Janík, Elisa Insalata, Liszkai Zsófia

Koreográfusok: Egerházi Attila és Kristian Ole Tangen (N)

Az előadás hossza 50 perc.

12 éven felülieknek ajánlott.

A Székesfehérvári Balett Színházat 2018. augusztus 1-én alapította meg a város, igazgatója Egerházi Attila, Harangozó-díjas koreográfus. Tizenhárom táncművésszel és hét gyakornok közreműködésével hoznak létre táncszínházi előadásokat.
A balettszínház – mely repertoárját a kortárs balett táncnyelvére építi – egyik lényegi és elsődleges célja, hogy a táncszínház sokszínű műfaját megismertesse és megszerettesse a közönséggel.

Sissi Őszi Tánchét
November 16. és 24. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.
A program idén ismét a vidéki – miskolci, egri, dunaújvárosi és kecskeméti – táncműhelyeket állítja fókuszba, de a meghívottak közt szerepel az alig több mint egy éve alakult Székesfehérvári Balett Színház is.
Kiemelt figyelmet kapnak idén a fiatal tehetségek és az ifjú közönség megszólítása, így a programban szerepel egy tánc/színházi nevelési előadás, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium estje, a fesztivál zárásaként pedig a Közép-Európa Táncszínház érkezik az IKF, azaz Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóval.

További információ:
www.facebook.com/bethlenszinhaz
www.fehervaribalett.hu
sot7fesztival.blogspot.com

 Jegyek:
+36 1 999 0661
jegy@bethlenszinhaz.hu