Menü Bezárás

Békés Pál: Egy kis térzene – Gang Színház

Mikor:
2019. szeptember 21. @ 14:00 – 15:00
2019-09-21T14:00:00+02:00
2019-09-21T15:00:00+02:00
Költség:
Színházak Éjszakája karszalaggal tekinthető meg

GANG SZÍNHÁZ
Békés Pál: Egy kis térzene
– közösségi színházi előadás gangos házak udvarán –

A Pulzus Társulás és a Bethlen Téri Színház közös produkciója.

Darab a nyitottságról, az életigenlésről és a zene erejéről.
Két fiatal egy titokzatos idegennel szövetkezve megpróbálja rávenni a ház lakóit, hogy zenéljenek egyet közösen a ház belső udvarán. Hosszú az út, amíg sikerül mindenkit meggyőzniük…

Színészek: Bakos Éva, Császár Réka, Kalocsay Mercedes, Kroó Ádám, Kroó Balázs, Rábavölgyi Tamás, Varga Norbert
Dramaturg: Fábián Péter
Zeneszerző: Kókai János
Író: Békés Pál
Rendező: Kroó Balázs

Az előadást támogatták: Erzsébetváros Önkormányzata, NKA, Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület (FÜGE), Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Műhely Alapítvány.
Békés Pál írót a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. képviseli.

A GANG SZÍNHÁZRÓL
A Gang Színház olyan rendhagyó előadást takar, ahol nem a nézők mennek színházba, hanem a színház költözik – egy előadás erejéig – a nézők otthonába, jobban mondva udvarába. Az előadássorozat, mely során azok a lakosok is részesülnek színházi élményben, akiknek erre nem vagy kevés lehetősége lenne, Erzsébetváros Önkormányzata támogatásával elsősorban 7. kerületi lakóházakban valósultak meg.
Az előadások zártkörűek, azt a lakók és az ő meghívottjaik láthatják csupán, így a kulturális élményen kívül közösség összetartó erővel is bír.

Az ötlet egyedülálló, bár nem most született. A projekt alapon működő Pulzus Társulás kezdeményezésére, elsőként Magyarországon, 2014 nyarán mutatták be Carlo Goldoni: Terecske című művét, melyet két évadon át játszottak. Ezt követte az Egy kis térzene című Békés Pál-darab, aminek bemutatóját tavaly májusban a szerző 7. kerületi szülőházának udvarán tartották. Az elmúlt évek során összesen 43 gang színházi előadás valósult meg, aminek java lakóközösségeknek szólt, de emellett minden évben sort kerítenek nyilvános előadásra is: így tartottak már előadást a Fogas Házban vagy a Színházak Éjszakája keretében a Bethlen Téri Színháznak is helyet adó Bethlen Gábor tér 3. szám alatti gangos házban is. Ez utóbbit a nagy sikerre való tekintettel az idei Színházak Éjszakáján is tervezik megismételni.Idén május-június és szeptember hónapokban újabb 20 7. kerületi lakóközösség lehet részese a gang színháznak. Az idei év újdonsága, hogy maguk a lakók, a házak pályázhattak arra, kinél tartsák meg az előadást.

További információ:
www.facebook.com/bethlenszinhaz
www.facebook.com/pulzustarsulas