Menü Bezárás

Áttűnések improvizációs színház

Mikor:
2015. május 27. @ 19:30 – 21:00
2015-05-27T19:30:00+02:00
2015-05-27T21:00:00+02:00

vizsgaelőadás 075 (2)

Januártól havi rendszerességgel jelentkezik improvizációs estjével az Áttűnések csapata a Bethlen Téri Színházban. Minden hónap utolsó szerdáján különleges játékban vehetünk részt nézőként vagy akár az események alakítójaként.

Az este folyamán a közönségből bárki megoszthatja hangulatait, érzéseit és személyes történeteit, amelyeket a társulat a játékmester, a színészek és a zenész alkotó összhangjával kelt életre a színpadon. A játékmester segít a megosztott történet megragadásában, amit a mesélő közreműködésével adnak át a színészeknek, akik az „itt és most” rögtönzött varázsában sokszor felfoghatatlanul pontos rezdülésekkel tesznek átélhetővé minden jelenlévő számára. Amikor a színészek rögtönzéses játéka a színpadról tükröt tart a történetét elmesélő néző elé, létrejön a playback hatás – ez a szimbolikus “visszajátszás” teremti meg a befogadó számára saját érzései, sorsa átértékelésének esélyét.

A társulat tagjai: Argalász Attila, Bánki László, Görbe Szilvia, Gyenese Györgyi, Illés Zsófia, Katona Júlia Dorottya, Mittich Boglárka, Pétery Melinda, Riegel Zoltán, Simon Judit, Szakolczai Krisztina

A tagok nagyrészt pszichológusok, de akad köztük tanár, asztalosmester, tanácsadó, médiaszakértő is. Hasonlók abban, hogy színházi működésüket egyfajta szolgálatnak tekintik: lehetőséget nyújtanak nézőiknek arra, hogy személyes hangulataikat, történeteiket elmesélhessék, majd az általuk előadott playback-improvizáció segítségével egyedi módon újra átélhessék azokat. Különleges térben történik mindez, ahol közönség és társulat együtt hozza létre a színházi előadást.

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
www.bethlenszinhaz.hu
info@bethlenszinhaz.hu