Menü Bezárás

Aldebaran Kompánia: TÜKÖR REZGÉS

Mikor:
2014. április 29. @ 17:30 – 18:30
2014-04-29T17:30:00+00:00
2014-04-29T18:30:00+00:00

Tukor rezges Molnár BeatrixBEMUTATÓ

Illúziók fogságában, a mátrix rabjaiként élünk. A telefonjainkon lógunk naphosszat, a valóságban alig érintkezve, inkább a virtuális térben létezve. Ezt hisszük realitásnak.

A valódi kapcsolódásaink kiveszőben. Szabadulnunk kellene ebből az állapotból. Felébredni, mert a Mátrix c. filmben felvázolt utópia már nem is annyira utópia, kísértetiesen ismerős képek bontakoznak ki előttünk már a jelenben is. Ha van szemünk rá. Vagy inkább szívünk rá.

Későre jár. Ideje felébredni!

A döntés rajtunk áll. Egyénenként. Nem várhatunk senkire, hogy megtegye ezt helyettünk.

Egy fiatal pár életébe kapunk betekintést. Akiket látszólag még nem őrölt fel a napi rutin. Boldognak hiszik magukat. Örömmel végzik ugyanazokat a mozdulatokat, míg egy éjszaka a férfi álmában egy hangot hall, ami olyan erővel hat rá, hogy elhatározza, utána ered. Eljut egy másik emberhez, egy másik nőhöz, aki mestereként tanítja meg a szabad járásra. A férfinak végül sikerül áttörnie, túllépni önmagán. Egy szabad embertől búcsúzunk a végén. A lehetőség mindenki ajtaján bekopogtat, csak lehet, hogy éppen az álmában szólítja meg.

A hosszú évek óta flamencóval foglalkozó Aldebaran Kompánia a Tükör Rezgésben szinte minden oldalról kiszélesíti az alkotói horizontját. Nem csak a modern és a néptánc válik egyenrangú partnerévé a flamenconak – már ezzel is egy izgalmas kísérletet jelezve – , hanem az élő ének és az interaktív vizuális technológia is egy-egy olyan szálai az előadásnak, melyek meglepetésszerűen érnek össze a ritmusban és a térben, magukkal húzva egy láthatatlan tükröt, amibe érdemes belenézni.

Tánc: Annamaria Acquistapace, Bajnay Beáta, Kiss Gergely

Ének: Judie Jay

Koreográfia: Bajnay Beáta, Sziráky Tímea

Zeneszerző: Szesztay Dávid, Illés János

Interaktív vizuális technológia: Kara Dávid, Tóth Ákos Károly (BorderLight)

Jelmez: Bencsik Andi

Smink: Bartalos Krisztina

Rendező: Sziráky Tímea

Támogató: Oktogon Tánc Centrum, Ankert

Külön köszönet:

Szabó Imola Juliannának, Czédli Szilvinek, Krizsónak és Böszörményi Zsuzsinak, Varga Beának, Kézdy Lucának és Dávid Somának a segítségért

Aldebaran Kompánia

Bajnay Beáta társulata 2005-ben alakult, azóta változó felállásban dolgoznak együtt. A társulat nevét az Aldebaran csillagról kapta, amely a Bika csillagképben a bika szemét szimbolizálja vöröses fényével, ez a Földről látható legfényesebb csillag. A társulat a flamenco műfaján belül az alternatív, a tradicionálistól eltérő, de a hagyományokat tiszteletben tartó utakat keresi. A 2005-ös XV. Országos Felnőtt Táncművészeti fesztivál karakter tánc kategória nyertesei.

További információ:
BETHLEN TÉRI SZÍNHÁZ
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
+36 30 456 3885
info@bethlenszinhaz.hu
www.bethlenszinhaz.hu
tukorrezges.tumblr.com
aldebarankompania.com