Menü Bezárás

A csodatevő lány – Sopron Balett

Mikor:
2019. 11. 20. @ 15:00 – 16:35
2019-11-20T15:00:00+01:00
2019-11-20T16:35:00+01:00
Költség:
2000 Ft

A Sopron Balett tánc/színházi nevelési előadása

A SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét) programja

Táncjáték a kitartás, a türelem, a bizalom és az elfogadás erejéről, valamint a saját börtöneinkből való szabadulás csodájáról.

Helen fogyatékkal élő kislány: nem hall, nem lát, és nem tanul meg beszélni. Semmiféle kommunikációra nem képes a környezetével. A kétségbeesett szülők új nevelőnőt fogadnak mellé, aki iszonyatosan kemény munkával, hihetetlen akaraterővel és következetességgel megtanítja Helent a legelemibb szabályokra s arra, hogy érzelmeit ki tudja fejezni. Alekszej Batrakov koreográfiája erről a gyötrelmes, mégis felemelő munkáról, az önmagunkba vetett hit, a kitartás, a türelem, a megértés az elfogadás erejéről, valamint a saját börtöneinkből való szabadulás lehetőségeiről beszél a tánc nyelvén.

Az előadás táncszínházi nevelési foglalkozás keretei között zajlik, a foglalkozást Németh Ervin dramaturg tervezte és vezeti.

Táncolják: Rudisch Boglárka, Szalai Dóra, Szabó Barbara Szofia, Horváth Renáta, Vaszilij Nyemcsinov, Alekszandra Tyeplih, Bogdan Holomej / Füsi Zsolt, Andrej Potapov
Koreográfus–rendező: Alekszej Batrakov
Dramaturg, foglalkozásvezető: Németh Ervin
Hang: Orbán Bence
Díszletező, kellékes: Vezdén József, Polgár Patrik

A tánc/színházi nevelési programon egy iskolai csoport vesz részt, de megfigyelőként a közönség soraiba várunk szeretettel minden, a téma és a műfaj iránt érdeklődő nézőt.

A Sopron Balett a Soproni Petőfi Színház tánctagozatából alakult önálló társulattá 2014 augusztusában. A társulat minden évadban képviselteti magát egy-egy új bemutatóval a Soproni Petőfi Színház repertoárjában, emellett közreműködik a színház zenés és prózai előadásainak színrevitelében is. A tánctagozat vezetője Demcsák Ottó Harangozó-díjas táncművész, koreográfus.

Sissi Őszi Tánchét
November 16. és 24. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.
A program idén ismét a vidéki – miskolci, egri, dunaújvárosi és kecskeméti – táncműhelyeket állítja fókuszba, de a meghívottak közt szerepel az alig több mint egy éve alakult Székesfehérvári Balett Színház is.
Kiemelt figyelmet kapnak idén a fiatal tehetségek és az ifjú közönség megszólítása, így a programban szerepel egy tánc/színházi nevelési előadás, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium estje, a fesztivál zárásaként pedig a Közép-Európa Táncszínház érkezik az IKF, azaz Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóval.

 

További információ:
www.facebook.com/bethlenszinhaz
www.soproniszinhaz.hu
sot7fesztival.blogspot.com

 Jegyek:
+36 1 999 0661
jegy@bethlenszinhaz.hu