Menü Bezárás

Anyám Suzukija

A Manna Produkció előadása

“Apám 17 évvel ezelőtt letett az asztalra egy köteg pénzt. Annyit, amennyibe az abortusz került. A pénzt félretettem, nem nyúltam hozzá, csak mindig hozzátettem egy kicsit. Majd megvettem belőle a Suzukit.”

Dávid 17 éves és az anyjával él egy külvárosi panellakásban. A fiú születésének körülményei és az apja kiléte tabu volt. Eddig.

személyes a rendezőtől:
„O. Horváth Sárival arra gondoltunk, hogy tantermi pályázatra valami ütőset kell. Vérbeli pszichodráma két vérbeli színésszel. Stork Natasa és Mohai Tamás. Felnőtté válás. Erőszak. A mély családi titok felfedése. Mikor? És hogyan? Annyit szeretnék elmondani erről, hogy Gáspár Anna emiatt az előadás miatt vállalta be ennek az egész Valcz® napoknak a szervezését. Önkéntesen. Nehéz mit mondani még. Olyan durva cucc, hogy sorra pattannak le róla a feldolgozó foglalkozások. Ezért most megint egy régi vágyunkat teljesítjük. Meghívott vendégünk egy buddhista szerzetes és egy katolikus pap lesz. Asszem, ez a két vallás áll hozzám a legközelebb. Az előbbi a rendkívül modern önismeretisége révén, az utóbbi pedig kulturális szinten. Igazából a Dalai Lámát és Ferenc pápát hívtam meg, de ők elküldték egy-egy tanítványukat.”

Az előadás hossza 60 perc.

Szereplők: Stork Natasa, Mohai Tamás

Jelmez: Kovács Flóra
Konzulens: Jozifek Zsófi (Nyitott Kör)
Producer: Gáspár Anna

Rendező: Valcz Péter

Színházpedagógia

Érzékenyítő előadás (50′)
feldolgozó foglalkozással (75′)

Korosztály:
14 éven felüli középiskolásoknak

Érintett témák és tanulási terület:
kamasz-szülő viszony; csonka család; döntési helyzetek, erőszak, hallgatás; hatalommal való visszaélés

Foglalkozás:
Közvetlenül az előadás után – egy 15 perces szünetet követően – kerül sor a foglalkozásra. A teljes program (előadás + foglalkozás) így kb. 150 perc hosszú

Jegyinfo

jegy@bethlenszinhaz.hu
+36 1 999 0661