Menü Bezárás

O.Horváth Sári: Anyám Suzukija

A Manna Produkció előadása

“Apám 17 évvel ezelőtt letett az asztalra egy köteg pénzt. Annyit, amennyibe az abortusz került. A pénzt félretettem, nem nyúltam hozzá, csak mindig hozzátettem egy kicsit. Majd megvettem belőle a Suzukit.”

Dávid 17 éves és az anyjával él egy külvárosi panellakásban. A fiú születésének körülményei és az apja kiléte tabu volt. Eddig.

személyes a rendezőtől:
„O. Horváth Sárival arra gondoltunk, hogy tantermi pályázatra valami ütőset kell. Vérbeli pszichodráma két vérbeli színésszel. Stork Natasa és Mohai Tamás. Felnőtté válás. Erőszak. A mély családi titok felfedése. Mikor? És hogyan? Annyit szeretnék elmondani erről, hogy Gáspár Anna emiatt az előadás miatt vállalta be ennek az egész Valcz® napoknak a szervezését. Önkéntesen. Nehéz mit mondani még. Olyan durva cucc, hogy sorra pattannak le róla a feldolgozó foglalkozások. Ezért most megint egy régi vágyunkat teljesítjük. Meghívott vendégünk egy buddhista szerzetes és egy katolikus pap lesz. Asszem, ez a két vallás áll hozzám a legközelebb. Az előbbi a rendkívül modern önismeretisége révén, az utóbbi pedig kulturális szinten. Igazából a Dalai Lámát és Ferenc pápát hívtam meg, de ők elküldték egy-egy tanítványukat.”

Az előadás hossza 60 perc.

Szereplők: Stork Natasa, Mohai Tamás

Jelmez: Kovács Flóra
Konzulens: Jozifek Zsófi (Nyitott Kör)
Producer: Gáspár Anna

Rendező: Valcz Péter

Színházpedagógia

O. Horváth Sári:
Anyám Suzukija
(16+)

A történet azt az estét mutatja meg, amikor az édesanya elárulja 17 éves fiának azt a mélyen rejtett családi titkot, amely a fogantatásának körülményeit és soha nem ismert apjának kilétét is felfedi. Az identitáskeresés és az örök kétség történetét hozzák elénk a szereplők, hogy vajon meddig és miért érdemes hallgatni a családban az életünket gyökeresen befolyásoló tényekről?

O. Horváth Sári írásában megjelenik a kiszolgáltatottság, a tinédzserkori kegyetlen tisztánlátás és azok a kérdések is, amelyet talán soha sem mernénk feltenni ilyen helyzetben. Az előadáshoz tartozó feldolgozó foglalkozás többek között a generációk közötti kommunikációról szól.

Játsszák: Stork Natasa és Mohai Tamás
Rendező: Valcz Péter
 
Az előadás egy felvonás szünet nélkül: 45 perc
Az előadást beszélgetés és/vagy feldolgozó foglalkozás követi.

Jegyinfo

jegy@bethlenszinhaz.hu
+36 1 999 0661